Салат з буряком і чорносливом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

Салат з буряком і чорносливом

Буряк готують в безлічі варіацій. Є страви, які без буряка просто неможливі: український борщ не можна собі уявити без буряка або оселедець під шубою - сімейний для багатьох рецепт. Салат з буряком і чорносливом - досить відомий і корисний, вітамінний салат. Він підходить до багатьох гарнірів, має приємний і пікантний смак і стане відмінним варіантом для святкового столу. Його можна намазати на хліб і вживати в їжу як бутерброд. Треба зауважити, що зазвичай буряк для цього салату варять. Можна також буряк спекти в духовці до м'якості. Вийде дуже смачно. Готовому салату потрібно дати постояти 15 хвилин перед подачею на стіл.

Інгредієнти

  • Буряк - 1 кг.
  • Чорнослив - 300 г.
  • Волоські горіхи - 200 г.
  • Часник - 3 зубчика
  • Майонез - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Буряк відварити до готовності, дати йому охолонути. Далі очистити його і натерти на крупній тертці.

  • 02

    Чорнослив дрібно нарізати.

  • 03

    Горіхи очистити і подрібнити їх у кавомолці або розтовкти в ступці.

  • 04

    Часник очистити від лушпиння, видавити його до буряка через прес.

  • 05

    Додати туди ж чорнослив і горіхи. Заправити салат майонезом і добре перемішати.

  • 06

    Салат можна подавати як в салатниці, так і порційно.