Буряк готують в безлічі варіацій. Є страви, які без буряка просто неможливі: український борщ не можна собі уявити без буряка або оселедець під шубою - сімейний для багатьох рецепт. Салат з буряком і чорносливом - досить відомий і корисний, вітамінний салат. Він підходить до багатьох гарнірів, має приємний і пікантний смак і стане відмінним варіантом для святкового столу. Його можна намазати на хліб і вживати в їжу як бутерброд. Треба зауважити, що зазвичай буряк для цього салату варять. Можна також буряк спекти в духовці до м'якості. Вийде дуже смачно. Готовому салату потрібно дати постояти 15 хвилин перед подачею на стіл.
Буряк відварити до готовності, дати йому охолонути. Далі очистити його і натерти на крупній тертці.
Чорнослив дрібно нарізати.
Горіхи очистити і подрібнити їх у кавомолці або розтовкти в ступці.
Часник очистити від лушпиння, видавити його до буряка через прес.
Додати туди ж чорнослив і горіхи. Заправити салат майонезом і добре перемішати.
Салат можна подавати як в салатниці, так і порційно.