Курочка під вершково-грибним соусом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Курочка під вершково-грибним соусом

Курочка з грибами – кулінарна класика, що поєднує в собі легкість і поживність. Вершки ж доповнюють цей ідеальний метч, надають страві ніжності й ароматності. Готуйте, коли хочеться простої, без забобонів, вечері.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 400г
  • Соєвий соус - 1ст.л.
  • Оливкова олія - 1ст.л.
  • Білі гриби заморожені - 150г
  • Борошно - ½ ст.л.
  • Вершки 35% - 2ст.л
  • Курячий бульйон - 150мл
  • Сметана 20% - 1ст.л.
  • Цибуля - ½
  • Сіль - на смак
  • Перець - на смак

Етапи приготування

  • 01

    Куряче філе промийте, висушіть, наріжте невеликими шматочками. Посоліть, поперчіть з двох сторін, складіть у миску і залийте комбінацією соєвого соусу та оливкової олії.

  • 02

    На розігріту пательню викладіть курку та обсмажте до золотистої скоринки.

  • 03

    Викладіть курку задля того, щоб стекла олія.

  • 04

    У сковорідку, де обсмажувалася курка, викладіть цибулю. Пасеруйте її 1-2 хв. Далі додайте нарізані білі гриби та обсмажуйте на середньому вогні упродовж 10-15 хв.

  • 05

    Посоліть та поперчіть гриби, додайте борошно. Перемішайте. Влийте бульйон, вершки та сметану, перемішайте, накрийте кришкою та доведіть до кипіння.

  • 06

    Коли соус закипить, викладіть на нього вже трішки обсмажене куряче філе і тушкуйте близько 20 хв. Смачного!