Ви дуже любите солодке, ну просто жити без нього не можете? Але при цьому в літню спеку хочеться і чогось прохолодного. Як тут бути? Для такого випадку у нас є унікальний рецепт торта-морозива з черешнею (до речі, можна використовувати і будь-який інший фрукт, який Ви любите). Здивуйте своїх діток і дорослих смачним десертом. Такий торт підніме вам настрій на цілий день, а його прохолода захистить від спеки в таке спекотне літо.
Черешню вимити, кілька ягід відкласти, у решти видалити кісточки. У каструлю викласти цукор, крохмаль, черешню. Влити бренді і третину склянки води. Довести до кипіння, варити 2 хв., або до загустіння, постійно помішуючи. Дати повністю охолонути.
У мисці змішати розтоплене масло з медом. Додати бісквітні крихти. Все ретельно перемішати.
Розподілити суміш по дну і вздовж бортиків форми для торта діаметром 22 см., гарненько придавлюючи. Запікати в попередньо розігрітій до 180ºС духовці протягом 8 хв. Дати повністю охолонути.
Черешневу суміш подрібнити в блендері до однорідності. Половину склянки отриманого пюре залишити для прикраси, решту пюре помістити в контейнер, який щільно закривається і поставити в холодильник.
Морозиво покласти у велику миску, добре розім'яти виделкою і збити міксером на малій швидкості до однорідності. Додати черешневе пюре з холодильника, злегка перемішати. Викласти цю суміш на основу торту. Обережно перемішати по колу, щоб вийшов спіралевидний малюнок.
Накрити, поставити в морозильник на 4 год. Перед подачею прикрасити черешневим пюре і ягодами черешні.