Торт-морозиво з черешнею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Торт-морозиво з черешнею

Ви дуже любите солодке, ну просто жити без нього не можете? Але при цьому в літню спеку хочеться і чогось прохолодного. Як тут бути? Для такого випадку у нас є унікальний рецепт торта-морозива з черешнею (до речі, можна використовувати і будь-який інший фрукт, який Ви любите). Здивуйте своїх діток і дорослих смачним десертом. Такий торт підніме вам настрій на цілий день, а його прохолода захистить від спеки в таке спекотне літо.

Інгредієнти

  • Ванільне морозиво - 300г
  • Цукор - 0,25 стакана
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Бренді - 2 ст.л.
  • Масло вершкове - 2 ст.л.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Черешня - 300г
  • Бісквіт - 200г

Етапи приготування

  • 01

    Черешню вимити, кілька ягід відкласти, у решти видалити кісточки. У каструлю викласти цукор, крохмаль, черешню. Влити бренді і третину склянки води. Довести до кипіння, варити 2 хв., або до загустіння, постійно помішуючи. Дати повністю охолонути.

  • 02

    У мисці змішати розтоплене масло з медом. Додати бісквітні крихти. Все ретельно перемішати.

  • 03

    Розподілити суміш по дну і вздовж бортиків форми для торта діаметром 22 см., гарненько придавлюючи. Запікати в попередньо розігрітій до 180ºС духовці протягом 8 хв. Дати повністю охолонути.

  • 04

    Черешневу суміш подрібнити в блендері до однорідності. Половину склянки отриманого пюре залишити для прикраси, решту пюре помістити в контейнер, який щільно закривається і поставити в холодильник.

  • 05

    Морозиво покласти у велику миску, добре розім'яти виделкою і збити міксером на малій швидкості до однорідності. Додати черешневе пюре з холодильника, злегка перемішати. Викласти цю суміш на основу торту. Обережно перемішати по колу, щоб вийшов спіралевидний малюнок.

  • 06

    Накрити, поставити в морозильник на 4 год. Перед подачею прикрасити черешневим пюре і ягодами черешні.