Приготовлений з низькосортного борошна, буханець магазинного хліба містить велику кількість консервантів, що продовжують йому термін життя. Погодьтеся, свіжоспечений домашній хліб набагато смачніше, м'якіше і ароматніше свого побратима з магазину. Тут і сперечатися не треба. І ми то вже точно знаємо, з чого він випечений. Однак одна думка про приготування хліба в домашніх умовах вселяє в Вас невпевненість? Насправді ж, стереотипи, що самостійно спекти хліб – досить трудомісткий і тривалий процес, помилкові. Відкиньте страхи, адже пропонований рецепт домашнього хліба не викличе ніяких складнощів навіть у господині, яка тільки починає свій кулінарний шлях. Час відчути себе професійним пекарем.
Спершу слід просіяти борошно 1 кг. Відміряти 700 мл. води і відставити ненадовго. У борошно всипати 14 г. дріжджів (2 пакетики). Додати 14 г. солі. Перемішати все з борошном.
Воду влити у борошняну суміш. Ложкою перемішати до утворення густої грудки. Викласти його на посипану борошном поверхню. Вимісити тісто руками.
Тісту надати округлої форми. Викласти в змащену маслиновою олією миску. Накрити рушником і поставити в кухонну шафу на 60 хвилин. Збільшене в розмірі тісто ще раз вимісити. Покласти назад в місткість. Щедро посипати борошном. І знову відправити на годину в те ж місце.
Акуратно вийняти тісто з миски і перекласти у форму для запікання. Відправити до духовки, розігрітої до 250ºС на 10 хвилин. Потім збільшити температуру до 220ºС і випікати ще 20 хвилин.