Булочки з дріжджового листкового тіста з грушею і волоськими горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Булочки з дріжджового листкового тіста з грушею і волоськими горіхами

Хочете приготувати ароматні булочки з фруктовою начинкою без тривалої метушні з тістом? Це можливо. Шеф-кухар Ілля Сьомін пропонує зробити цю хрустку домашню випічку з готового листкового дріжджового тіста. Це дуже просто і швидко. І взагалі, якщо таке тісто про всяк випадок зберігається у вашій морозилці, то вам не страшний ні несподіваний прихід гостей, ні питання про те, що б такого смачного приготувати до чаю.

Інгредієнти

  • Тісто листкове дріжджове - 1упаковка
  • Жовтки яєчні - 4шт
  • Цукор - 350г
  • Груші (Конкорд, Боск або Анжу) - 500г
  • Лимон - 1шт
  • Ванільний екстракт - за смаком
  • Кардамон - 3г
  • Бад’ян - 1г
  • Вершки для змазування - 100мл
  • Волоські горіхи для присипки - 200г

Етапи приготування

  • 01

    Заздалегідь необхідно розморозити тісто.

  • 02

    Приготуйте джем: шматочки груш засипте цукром і додайте цедру лимона, викладіть суміш у сотейник і закип'ятіть, зменшіть вогонь, додайте прянощі і варіть 30 хв. У кінці влийте сік лимона.

  • 03

    На квадратики з тіста викладіть охолоджений джем, загорніть. Зверху тісто змастіть жовтками, збитими з вершками.

  • 04

    Випікайте булочки 15 хвилин, температура не повинна бути занадто високою. Готовий десерт посипте підсушеним подрібненим волоським горіхом.