«М'ясо без кісток». Улюблений продукт вегетаріанців і людей, що вічно худнуть. Так кажуть про тофу – низькокалорійний, дієтичний продукт з соєвих бобів, що має гранично високий вміст білка. Нейтральний смак дозволяє універсально використовувати тофу в кулінарії. Цей соєвий сир вважається одним з найпопулярніших делікатесів азіатської кухні. Пружна текстура тофу легко вбирає смаки і запахи продуктів, з якими його готують. У пропонованому рецепті сир насичується ароматними оліями і спеціями, набуваючи пряний, злегка гостро-гіркуватий і солонуватий смак з приємними нотками хвої і цитруса. При бажанні можете присипати готовий тофу кунжутним насінням і чорним меленим перцем.
Розігріти духовку до 220°С. Порізати тофу кубиками середньої величини.
Змішати 2 види олії, соєвий соус, розмарин, сіль і червоний перець. Додати тофу і добре перемішати.
Застелити деко папером для випічки і розкласти шматочки тофу на невеликі відстані один від одного.
Запікати 15 хвилин, вийняти з духовки, перевернути і ще хвилин на 10 відправити в духовку.