Славнозвісна страва білоруської кухні. Здавалося б, країна по-сусідству, а така незвичайна страва. Але не будемо втрачати час на з'ясування, чому страва сусідньої країни у нас рідкість, а краще почнемо її робити. Секрет її успіху в тому, що курка виходить дуже пряна і смачна. До того ж, як відомо, курка - це білок, а значить її можна подавати навіть увечері за святковим столом, не боячись, що така смакота залишить свій слід на фігурі. Додамо, що курку в цій страві можна також запекти у фользі в духовці - смак від цього тільки виграє і набуде нового відтінку.
Курку вимити, обсушити, розрізати вздовж черевця і відокремити шкіру від м'яса, намагаючись не порвати курячу шкіру. М'ясо відділити від кісток і обережно відбити, накривши пакетом.
Курячі кісточки покласти в каструлю, залити водою, покласти цибулину, морквину, посолити і зварити бульйон (після закипання зняти піну). Часник дрібно порізати.
Яйця збити з молоком, додати сіль і на розігрітій і змащеній маслом сковороді підсмажити тонкі яєчні млинчики.Часник дрібно порізати.
На столі або обробній дошці розкласти курячу шкіру, трохи посолити і зверху укласти відбиті пласти м'яса. М'ясо посолити і посипати дрібно порізаним часником.
Зверху укласти яєчні млинці і згорнути рулет, щоб начинка виявилася усередині. Рулет загорнути в марлю або полотняну серветку, перев'язати нитками і укласти в бульйон.
Варити руляду на маленькому вогні протягом 50-60 хвилин. Готовий рулет охолодити під легким пресом.
Прикрасити готову руляду як подпбається і подавати, порізавши скибочками.