Шашлик зі свинини в кефірі
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Шашлик зі свинини в кефірі

Шашлик - скільки смаку та можливості насититись вдосталь закладено в цій дивовижній страві. Запропонований нами рецепт зможе порадувати вас стандартним підходом до приготування цієї страви з отриманням нестандартного результату. Адже використання кефіру для приготування шашлику надасть страві певної легкості та колоритного ніжного смаку. Можете не сумніватися, що під час використання свинини, як головного компоненту, з кефіром не змусить ваш шлунок ніяковіти від отриманого навантаження. А доповнення загальної картини смаку різноманітною зеленю вдало доповнить наш кулінарний шедевр. Тому можете без остраху готувати таку страву на природі для отримання максимального задоволення від проведеного часу.

Інгредієнти

  • М'ясо (свинина) - 1500 г.
  • Ріпчаста цибуля - 3 шт.
  • Кефір - 500 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Спеції для шашлику - за бажанням і смаком
  • Зелень - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо (м'якоть, ошийок, інше) підготувати і нарізати порційними шматками, посолити і поперчити за смаком. За бажанням додати різні спеції, додати кефір, добре перемішати, м'ясо повинно бути повністю в кефірі.

  • 02

    Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кільцями, викласти на м'ясо (за бажанням акуратно перемішати, щоб не поламати цибулю). Ємність з м'ясом накрити кришкою і залишити маринуватися мінімум на 2 години. Найкраще замаринувати шашлик на ніч.

  • 03

    М'ясо смажити на багатті, нанизавши на шампури або виклавши на решітку, до готовності. Цибулю можна смажити з м'ясом або доповнити нею вже смажене м'ясо. Готовий шашлик подавати з зеленню, овочами, соусами за смаком.