Смачна ароматна паска - незамінний атрибут світлого свята Великодня. Якщо ви любите експерименти, і хочете чогось нового навіть у такій традиційній страві, як паска, спробуйте приготувати паску медову. Родзинки залишаються незмінним інгрідієнтом цієї страви, але разом з медом вона перетворюється на ще більш вишукану страву, не дивлячись на те, що вона традиційна і церковна. Мед додасть солодкість пасці, при цьому мед містить багато корисних речовин, які так необхідні навесні при авітамінозі.
Для приготування опари змішати мед, трохи борошна і 1 яйце, дріжджі розмішати в склянці теплого молока і додати до медово-борошняної суміші. Через 10 хвилин додати решту молока, перемішати і дати підійти, накривши рушником.
Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром в пишну масу. Білки збити в міцну піну з сіллю. Розтопити вершкове масло і остудити. З'єднати масло, жовтки, білки і родзинки.
Отриману суміш додати до опари, додати 3/4 частини борошна, вимісити тісто і залишити в теплі на 1-1,5 години, щоб підійшло. Після додати решту борошна, перемішати і дати підійти ще раз.
Готове тісто викласти у змащені форми для пасок на 1/3 об'єму, дати піднятися і випікати протягом 50-60 хвилин у прогрітій духовці при температурі 180°C. Готові, медові паски охолодити і змастити білковою глазур'ю (білок - 2 шт., цукор - 150 г.), посипати кондитерськими присипками. Дати охолонути.