Популярна, улюблена і відома у всьому світі страва середземноморської кухні - салат Грецький - не просто рясніє яскравими різноколірними фарбами своїх інгредієнтів, але і є скарбничкою унікальних цінностей, створених чарівницею-природою для вас. У цій страві мирно уживаються яскраво-червоні кубики томатів з блискучими кружальцями хрустких зелених огірків, злегка солонуваті кубики сиру фета або бринзи з жовто-червоними напівкільцями стиглого апетитного перцю. Дуже доречними тут є напівкільця цибулі і ароматна суміш італійських приправ. Приготування салату не займе у вас багато часу і подарує масу ні з чим не зрівняного задоволення.
Помідори вимити, обсушити, розрізати навпіл, вирізати плодоніжки і нарізати великими шматками. Перець вимити, обсушити, розрізати навпіл, вирізати насінну коробку і нарізати напівкільцями. Огірки вимити і відрізати кінчики.
Нарізати огірки кружечками, товщиною близько 1 см. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Фету або бринзу нарізати кубиками.
Викласти в глибокий салатник огірки, болгарський перець, цибулю і помідори. За смаком посолити, посипати дрібкою цукру (якщо помідори кислуваті) і поперчити свіжомеленим перцем.
Збризнути салат соком лимона або винним оцтом і оливковою олією (можна замінити соняшниковою). Обережно перемішати, викласти кубики сиру, посипати сухим орегано (або додати трохи суміші італійських спецій) і прикрасити салат маслинами.
Перед подачею охолодити салат в холодильнику близько 15 хвилин.