Шоколадний Великодній Пиріг
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Шоколадний Великодній Пиріг

Раніше паски робили слов'яни на свої традиційні свята. Але з приходом християнства ситуація змінилася, і паска стала головною стравою на святковому столі християн. До великого свята Воскресіння Христового роблять традиційні паски - хліб, яким прийнято виходити з Великого посту. Вони робляться з дріжджового тіста, іноді з додаванням родзинок. Але все одно, на смак паски не надто солодкі. Ми хочемо вам запропонувати ще один варіант паски - це шоколадна паска. Тобто, солодка. Робиться вона схожим способом, тільки з додаванням шоколаду. Така різноманітність обов'язково сподобається вам за святковим столом.

Інгредієнти

  • Борошно - 1500 г.
  • Дріжджі - 50 г.
  • Яйця - 8 шт.
  • Цукор - 2 стакани
  • Тертий мигдаль - 2,5 стакани
  • Шоколад - 100 г.
  • Ром - 30 мл.
  • Червоне вино - півстакана
  • Панірувальні сухарі - півстакана
  • Цукати - півсклянки
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Розтерта гвоздика - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася.

  • 02

    Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику.

  • 03

    Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски.

  • 04

    Викласти туди тісто і поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийнятии з форми.

  • 05

    Глазур для паски: розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.