Салат-гарнір до шашлику
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Салат-гарнір до шашлику

Всім відомо, що дієтологи радять вживати м’ясо з овочами. І ви з легкістю можете дослухатися до цієї поради, приготувавши цей смачний салат в якості овочевого гарніра. Проте він виявиться доречним і до будь-яких інших страв або без них зовсім. Дорослим і дітям, вегетаріанцям або на дієті, в необмежених кількостях взимку, навесні, восени і влітку. Овочі, що входять до його складу, універсальні, доступні і корисні. Калорійність не змусить хвилюватися навіть найвимогливіших до своєї фігури, а гармонійність смаку і кольору задовольнить усіх, хто віддає перевагу природності і натуральності у своєму раціоні.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна - 1кг
  • Помідори - 2-3 шт.
  • Зелена редька - 1шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - 0,5-1 ч. ложка
  • Перець - 1 дрібка
  • Цукор (за бажанням) - 0,5 ч. ложки
  • Оцет яблучний (за бажанням) - 1 ч. ложка
  • Олія соняшникова - 30 мл

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати продукти для салату до шашлику.

  • 02

    Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Нашаткувати капусту. Посипати сіллю і злегка перетерти.

  • 03

    Цибулю ріпчасту почистити і помити, нарізати півкільцями. Редьку зелену очистити і помити, натерти на крупній тертці.

  • 04

    Помідори помити і нарізати часточками. Зелень помити і дрібно нарізати.

  • 05

    Всі інгредієнти з'єднати в мисці. Перемішати. Посолити, поперчити (можна додати трохи цукру).

  • 06

    Збризнути оцтом (за бажанням) і заправити рослинною олією. Добре перемішати. Салат-гарнір до шашлику готовий.

  • 07

    Цей універсальний салат можна подавати до смаженого м'яса, риби, птиці і не тільки. Смачного!