Всім відомо, що дієтологи радять вживати м’ясо з овочами. І ви з легкістю можете дослухатися до цієї поради, приготувавши цей смачний салат в якості овочевого гарніра. Проте він виявиться доречним і до будь-яких інших страв або без них зовсім. Дорослим і дітям, вегетаріанцям або на дієті, в необмежених кількостях взимку, навесні, восени і влітку. Овочі, що входять до його складу, універсальні, доступні і корисні. Калорійність не змусить хвилюватися навіть найвимогливіших до своєї фігури, а гармонійність смаку і кольору задовольнить усіх, хто віддає перевагу природності і натуральності у своєму раціоні.
Підготувати продукти для салату до шашлику.
Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Нашаткувати капусту. Посипати сіллю і злегка перетерти.
Цибулю ріпчасту почистити і помити, нарізати півкільцями. Редьку зелену очистити і помити, натерти на крупній тертці.
Помідори помити і нарізати часточками. Зелень помити і дрібно нарізати.
Всі інгредієнти з'єднати в мисці. Перемішати. Посолити, поперчити (можна додати трохи цукру).
Збризнути оцтом (за бажанням) і заправити рослинною олією. Добре перемішати. Салат-гарнір до шашлику готовий.
Цей універсальний салат можна подавати до смаженого м'яса, риби, птиці і не тільки. Смачного!